Grenzlandbahn N (2000 – 2021)

De Grenzlandbahn was een modulebaan in schaal N (1:160). Het is een van de eerste projecten die gestart werden bij het ontstaan van de vereniging. De modelbaan is gesitueerd in tijdperk III en situeert zich in de grensstreek Nederland, Duitsland en België. Het bestond in beginsel uit een klein lokaal station “Eschweiler” dat verbonden was met een groter grensstation “Inden”.

De modelbaan bestond in zijn hoogtepunt uit dertig meter aan modulebakken. Door de beperkte ruimte in ons nieuwe clublokaal werd besloten om de baan op te splitsen naar kleinere projecten waarmee we opnieuw kunnen deelnemen aan beurzen. Hier voor wordt een deel van de bestaande modulebakken hergebruikt en verfraaid. Voor de vernieuwde opzet werd een nieuw universeel schaduwstation gebouwd met zes sporen waarmee een gevarieerd spoorverkeer mee nagebootst kan worden.

Ook de besturing van de modeltreinen werd aangepakt en aangepast naar nieuwe technieken. De treinen blijven analoog rijden, maar door middel van PLC-techniek werden de seinen en wissels geautomatiseerd.

In 2021 ging de baan op rust. Vanaf dat moment werken we aan een nieuw N- project.